Нардеп пояснив, кого з чоловіків можуть примусово доправити до ТЦК

Нардеп пояснив, кого з чоловіків можуть примусово доправити до ТЦК

Поліція може примусово доправляти людей, які перебувають у розшуку, до територіального центру комплектування в порядку адміністративного затримання. Про це заявив народний депутат Федір Веніславський у інтерв'ю "РБК-Україна".

«Доправляти примусово до ТЦК та СП або на ВЛК можуть лише громадян, які перебувають в розшуку. В розшук їх оголошує Національна поліція на підставі того, що вони ігнорують повістки чи вимоги ТЦК та СП з'явитись. І примусово доправляти людей до ТЦК та СП, знову ж таки, можуть лише працівники поліції. Тобто працівники ТЦК та СП не мають права діяти примусово без працівників поліції. Якщо вони діють разом з працівниками поліції, то це, в принципі, в рамках закону»

Нагадаємо, що в Україні особи, які знаходяться на військовій службі, повинні мати при собі відповідні документи, такі як приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов'язаного. Це залежить від ставлення до військової служби.

Раніше відомо було, що працівники територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки не мають право затримувати людей для доправлення до ТЦК та СП для оновлення військово-облікових даних.

Речник Міноборони Дмитро Лазуткін заявив, що у рекрутингових центрах не видають повістки. Водночас, можна отримати пораду та дізнатися про вакансії у різних підрозділах під час розмови з фахівцем.

Кабінет Міністрів затвердив новий порядок вручення повісток.

Читайте також: