Нардеп-втікач Дмитрук загубив косметичку та хрест у Молдові (відео)

Дмитрук з загубленою косметичкою та хрестом
Дмитрук з загубленою косметичкою та хрестом

Народний депутат Артем Дмитрук звернувся до спецслужб Молдови з вимогою повернути йому дерев’яний хрест та молитвослов. Він опублікував відео з цим зверненням у Telegram.

Дмитрук розповів, що місцеві спецслужби обшукали таксі, якими користувався в Молдові, і в одному з цих авто виявили його дерев’яний хрест.

«Після того, як я залишив Молдову, спецслужби Молдови та спецслужби України, зупиняли машини цих молдаван, перевертали їх, проводили обшуки, викликали на допити… В одній з машин був мій хрест дерев’яний, такий досить великий хрест, подарований мені моїми друзями з Грузії», – розповів Дмитрук.

Народний депутат вимагає повернути йому молитвослов, книгу про релігію та косметичку, які його залишили спецслужби.

«Спецслужби Молдови вилучили ці мої речі і передали СБУ. Тому я прошу повернути хрест. Поверніть хрест, поверніть мій молитвослов. Мою книгу, бажано. А косметичку можете залишити. Там у мене є хороша електронна зубна щітка, паста, догляд за бородою, олія така спеціальна, паста. Тому можете користуватися, будь ласка, я дозволяю. Косметичку можете забрати, а хрест поверніть, злочинці, негідники», – наголосив Дмитрук.

Обвинувачення проти Дмитрука

Працівники Державного бюро розслідувань оголосили в міжнародний розшук підозрюваного у нападах на громадян чинного народного депутата Артема Дмитрука. За даними слідства ДБР, підозрюваний разом зі спільниками напав на співробітника правоохоронного органу, який здійснював на той момент свої службові обов’язки. Народний депутат наніс пошкодження правоохоронцю і намагався викрасти його зброю.

Генеральний прокурор інформував про підозру в адресу чинного народного депутата України за фактами нападів на правоохоронця та військового, спроби викрадення вогнепальної зброї, заподіяння тілесних ушкоджень та хуліганства. ЗМІ повідомили, що Дмитрук утік з України.

Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо незаконного перетину кордону Дмитруком. Також встановлено шлях, яким депутат незаконно перетнув кордон, та маємо інформацію про країну, де перебуває народний депутат. Про підозру повідомлені і люди, які допомогли Дмитруку виїхати з України. 

Депутат Верховної Ради Артем Дмитрук не заявляв про своє депутатство України, коли перетнув кордон з Молдовою. У Молдові він був сприйнятий як звичайний громадянин, який покинув усю територію через війну.

Читайте також