Нардепка, чоловік якої живе у США, поскаржилася на ухилянтів

Нардепка звернулася до президента з проблемою ухилянців
Нардепка звернулася до президента з проблемою ухилянців

М'яке законодавство щодо перетину кордону

Голова фракції "Голос" Олександра Устінова висловила своє занепокоєння стосовно м'якого законодавства щодо перетину кордону чоловіками, на яких чекає судовий термін за ухилення від мобілізації. Вона заявила про це в ефірі програми "Є питання" на Youtube. Устінова вважає, що незаконний перетин кордону став поширеним явищем через недостатньо суворе покарання - адміністративну відповідальність.

Голова фракції розповіла про проблеми, з якими стикаються правоохоронці. За даними статистики, з 183 судових вироків тільки 11 засуджень були пов'язані з реальним терміном ув'язнення.

Декларація нардепки

Національний депутат Олександра Устінова зазначила в своїй декларації, що її чоловік Олексій Яцюк купив будинок у США, земельну ділянку та новий автомобіль Mazda CX-5. Згідно з декларацією, набуття цих майнових активів відбулося після 24 лютого 2022 року.

Затримання організатора "зеленого коридору"

Поліція Одеси затримала організатора "зеленого коридору" до Молдови. За гроші, зловмисник обіцяв людям незаконно перетнути кордон поза пунктами пропуску. За скоєне йому загрожує до дев'яти років ув'язнення з конфіскацією майна.

Неповернення призовників

Щоденно близько 200 призовників намагаються залишити Україну незаконно.

Спроби незаконного перетину кордону

Невиконання перетину кордону по офіційних пунктах пропуску - поширена проблема. За цілеспрямовані спроби незаконного перетину кордону утворюються групи з 40 або більше людей. Помічено, що найбільша кількість спроб незаконного перетину фіксується в "зеленій зоні" кордону, тобто поза офіційними пунктами пропуску.

Читайте також