Нардепка розказала смішну історію, як західні партнери хотіли допомогти прокурорам-інвалідам

Нардепка розказує смішну історію про прокурорів-інвалідів
Нардепка розказує смішну історію про прокурорів-інвалідів

ОУН представило проєкт навчання слідчих з інвалідністю, але українські правоохоронні органи відмовилися від його реалізації. Про це повідомила Ольга Василевська-Смаглюк, народний депутат від партії "Слуга народу".

Проєкт розроблений ООН з наркотиків і злочинності, і спрямований на підвищення спроможностей правоохоронних органів у боротьбі з відмиванням коштів. Його реалізація мала бути здійснена в Україні до кінця 2024 року.

«Проєкт передбачав розробку спеціального навчального курсу, відповідне пристосування до особливих потреб місць навчання, проведення навчання, та пристосування майбутніх робочих місць навчених фахівців до їх особливих потреб, викликаних інвалідністю», - розповіла народна депутатка.

Ольга Василевська-Смаглюк звернулась до Офісу Генерального прокурора, СБУ, НАБУ, ДБР та Нацпол з пропозицією створити цей навчальний курс та обладнати місця для слідчих з інвалідністю, але всі органи відмовили. За словами депутатки, в Офісі Генерального прокурора на момент подання запиту було 11 осіб з інвалідністю, а зараз вже 22.

За матеріалами Служби безпеки України, 64 посадовці медично-соціальних експертних комісій та більше 4000 висновків про інвалідність були скасовані через підозру у корупційних схемах. Понад 50 прокурорів Хмельницької обласної прокуратури також отримали неправомірну інвалідність.

Пояснювальна записка

Правоохоронні органи України відмовились від реалізації проєкту ООН щодо навчання слідчих з інвалідністю. Проєкт мав на меті підвищення спроможностей правоохоронних органів у боротьбі з відмиванням коштів, що є пріоритетом для Єврокомісії до кінця 2024 року.

Народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк повідомила, що звернулась до правоохоронних органів з пропозицією створити спеціальний навчальний курс для слідчих з інвалідністю, але отримала відмову.

За матеріалами Служби безпеки України понад 4 тисячі висновків про інвалідність були скасовані. Також було виявлено корупційну схему отримання інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури.

Читайте також