«Настав час розірвати звʼязки». Священники УПЦ МП із Чернігівщини звернулися до Онуфрія

Священники упц мп звернулися до онуфрія
Священники упц мп звернулися до онуфрія

Настоятель храму Всіх Чернігівських святих Чернігівської єпархії УПЦ протоієрей Петро Казновецький та священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії УПЦ звернулися до митрополита Онуфрія з проханням розірвати стосунки з РПЦ. Про це повідомляється на сторінці храму та місцевих медіа.

На початку жовтня настоятель храму з Чернігова написав лист-звернення до Онуфрія, в якому назвав Путіна "предтечею антихриста" і звинуватив патріарха РПЦ Кирила в благословенні вбивств українців.

Священик московського патріархату з Чернігова Петро заявив, що УПЦ не має права залишатися частиною РПЦ і бути співучасником антилюдських дій російських архієреїв.

4 жовтня священнослужителі Сосницького благочиння Чернігівської єпархії письмово звернулися до Онуфрія, зазначивши причетність РПЦ до війни в Україні.

"... настав час розірвати звʼязки з церквою, яка підтримує та благословляє війну і вбивства українців, сіє смерть, а не дає життя. Ми рішуче заявляємо, що відтепер РПЦ не є для нас братньою та дружньою церквою і ми не хочемо бути разом в одній Помісній церкві..."

Священнослужителі просять митрополита Онуфрія офіційно вийти зі складу РПЦ, усіх її синодів, соборів і комісій.

Київська митрополія УПЦ МП знову не змогла спростувати канонічний зв'язок з Московським патріархатом.

Всеукраїнська Рада церков підтримала заборону Московського патріархату.

Читайте також

В Іспанії розбився винищувач F-18
сьогодні, 19:56 48 переглянули
Винищувач F-18 після аварії в Іспанії