Справжня мета інвестиційного гіганта в Україні 

Вже цього року Україну відвідає топ-менеджер міжнародної фінансової групи BlackRock. Про це стало відомо одразу після відеоконференції Володимира Зеленського з Ларрі Фінком. 

Справа полягає у тому, що українська сторона просить інвестиційного гіганта пояснити всі переваги співпраці з BlackRock. Саме представник компанії має “розкласти по полицям” її функції та роль, щоб була можливість далі залучати саме іноземні інвестиції. 

Один із представників BlackRock розповів, що консультації для України не несуть комерційного характеру. По суті, вони працюють безоплатно. 

Наступним кроком для американців є створення в країні, яка знаходиться в стані війни, спеціальної структури по типу компанії чи фонду. Саме через цю структуру будуть залучатися міжнародні інвестори.  

Головна ціль нової структури полягає у допомозі в реконструкції та відновленні української економіки. При цьому самі інвестори вважають, що головний удар впаде на плечі саме України. 

При цьому потрібно розуміти, що для створення правильних умов потрібні й правильні інструменти. 

Як коментує, Марк Бубек, залучення приватних інвесторів має багато проблем та ризиків. В першу чергу потрібен творчий та незвичний підхід. Він також пояснив, куди саме будуть направлятися інвестиції. 

У сільське господарство, енергетику, виробництво, інформаційні технології та інфраструктуру. Відновлення української економіки також є можливість „відновити краще“, відповідно до передового досвіду.

Що стосується офіційних договорів, то BlackRock працює з Україною на основі Меморандуму про взаєморозуміння (Memorandum of Understanding, MoU). Він був укладений ще в кінці 2022 року. 

Створений фонд має направляти іноземний капітал на модернізацію та розвиток економіки країни. 

Міжнародні експерти підтверджують, що відносини між BlackRock та українською економікою дуже важливі. Саме репутація компанії зможе забезпечити потік інвесторів.