Наступ РФ на Харківщину: окупанти хочуть створити буферну зону, - Reuters

Російські окупанти намагаються відступити ЗСУ на 10 км від кордону на Харківщині та створити буферну зону

Згідно з повідомленням агентства Reuters, російські війська розпочали бронетанковий наступ на Харківську область, просунувшись на 1 км біля прикордонного міста Вовчанськ. Така дія має на меті створити буферну зону.

"Приблизно о 5-й годині ранку відбулася спроба противника прорвати нашу лінію оборони під прикриттям бронетехніки... Наразі ці атаки відбиті; Бої різної інтенсивності тривають," - повідомили з Міністерства оборони.

Міністерство оборони інформувало, що цей наступ російських військ відкриває новий фронт у війні, яка триває уже два роки. Київ надсилає додаткові війська до прикордонних районів Харківської області.

Згідно з джерелом, російські війська продовжують просуватися далі вглиб українського кордону та мають намір відтіснити українські збройні сили на 10 км від України. Українські сили намагаються стримати їх.

Це викликало серйозні побоювання, особливо після заклику президента Росії Володимира Путіна створити буферну зону на території України. Місто Харків стало особливої уваги, оскільки воно знаходиться недалеко від кордону з Росією. З того часу авіаудари на головну енергетичну інфраструктуру регіону завдали серйозної шкоди Харківу."

Дивіться також: