Наталія Кобзар здобула дев’яте «золото» на Паралімпійських іграх

На зображенні Наталія Кобзар з дев’ятим «золотом»
На зображенні Наталія Кобзар з дев’ятим «золотом»

Українська легкоатлетка Наталія Кобзар великою мірою сприяла перемозі України на Паралімпійських іграх 2024 року, вигравши своє перше золото в особистій номінації. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту.

«Наталія Кобзар, до срібла Паралімпіади додала ще й золото цих ігор. Українка з особистим рекордом стала паралімпійською чемпіонкою у бігу на 400 метрів (клас T37). Для Кобзар це перше особисте «золото» на Паралімпійських іграх», – йдеться в повідомленні.

Наталія Кобзар, яка раніше уже завоювала срібло на цих Паралімпійських іграх, піднялася на вершину п'єдесталу пошани у дисципліні, що мала для неї велике значення.

Нагадаємо, що 2 вересня, у п'ятий змагальний день Паралімпійських ігор 2024, було розіграно 61 комплект медалей у 14 видах спорту. В українських спортсменів в активі вісім нагород. Таким чином, Україна зайняла 10 місце в медальному заліку Паралімпіади.

Також слід зазначити, що ще одне золото на Паралімпіаді-2024 приніс плавець Михайло Сербін.

Крім того, українська легкоатлетка Оксана Зубковська здобула золоту медаль для України на Паралімпійських іграх у Парижі.

Нагадаємо, що 30 серпня плавець Олександр Комаров став переможцем в плаванні на дистанції 100 м вільним стилем у класі S5 на паралімпійських іграх.

Читайте також