НАТО планує посилити підтримку України, - генсек Марк Рютте

Підтримка України від НАТО
Підтримка України від НАТО

Генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив про необхідність посилення допомоги Україні у протистоянні російській агресії.

Під час спільної пресконференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом у Брюсселі Рютте підкреслив, що НАТО "має і буде робити більше" для підтримки України.

За словами генсека, Росія продовжує масовані удари по критичній енергетичній інфраструктурі України, яка може зіткнутися з найсуворішою зимою з початку повномасштабного вторгнення. Рютте відзначив стійкість та мужність українського народу та його збройних сил.

Генсек НАТО наголосив, що союзники надають Україні "майже всю військову допомогу", що критично важливо для стабільності країни та її здатності протистояти агресору. Він також анонсував майбутню зустріч у форматі "Рамштайн", де обговорюватиметься збільшення військової допомоги Україні.

Александр Стубб, зі свого боку, запевнив у подальшій твердій підтримці України Фінляндією, включаючи її прагнення до членства в НАТО "коли настане слушний час". Президент Фінляндії підкреслив, що допомога Україні - це питання як цінностей, так і безпеки, наголосивши на неприпустимості порушень міжнародного права.

Зустріч Контактної групи з питань оборони України під головуванням президента США запланована на 12 жовтня у Рамштайні. Однак через наближення урагану "Мілтон" до Флориди, президент США Джо Байден відклав свій візит до Німеччини та Анголи, щоб контролювати підготовку до урагану та реагування на нього.

Читайте також