НАТО посилює моніторинг повітряного простору Румунії: причина

Моніторинг повітряного простору Румунії НАТО
Моніторинг повітряного простору Румунії НАТО

З 29 вересня НАТО посилило спостереження за повітряним простором Румунії через падіння російських безпілотників. Про це повідомляє Об'єднане командування Військово-повітряних сил НАТО.

У координації з румунським військовим керівництвом НАТО 29 вересня 2024 року розпочало додаткові польоти літаків спостереження, обладнані бортовою системою попередження та контролю (AWACS) над Румунією

Літаки відслідковують російську військову активність біля кордонів Румунії і забезпечують її здатність реагувати на повітряні загрози.

Польоти здійснюватимуться над територією Альянсу з авіабази Превеза в Греції та головної бази АВАКС НАТО в Гайленкірхені в Німеччині

24 вересня на території Румунії, навпроти українського Ізмаїла, було виявлено уламки безпілотника "Шахед". Про це повідомляє Міністерство оборони Румунії. Військові проводили обстеження території для пошуку можливих фрагментів безпілотників, які могли впасти під час російських атак на українські порти на Дунаї.

Раніше Україна звернулася до Румунії з проханням збивати російські безпілотники, які летять на її територію під час атак з боку РФ.

Румунія збирається прискорити закупівлю боєприпасів у відповідь на тривалу агресію Росії проти України. Таке рішення ухвалила Вища рада національної оборони (CSAT) під головуванням президента Клаусаоганніса.

Читайте також