НАТО ще більше посилить східний фланг, якщо війська РФ залишаться у Білорусі

НАТО розглядає можливість збільшення своєї військової присутності у країнах Балтії та Польщі, якщо Росія залишить свої війська у Білорусі після військових навчань.

Про це заявив у Вільнюсі голова Військового комітету Альянсу Роб Бауер.

Кілька днів тому Сполучені Штати направили 3000 військовослужбовців до Румунії та Польщі для заспокоєння союзників, у той час як Німеччина заявила, що розглядає можливість збільшення своєї військової присутності у Литві.

За словами Бауера, можливе подальше військове розгортання союзників.

«Якщо подивитися на нарощування сил, Росія може справді мати достатньо сил для серйозного вторгнення в Україну до кінця лютого», – сказав Бауер.

Останні розгортання на кордоні з Білоруссю включали польові шпиталі та інші допоміжні підрозділи, необхідні для підтримки військового наступу.

Якщо путінський режим справді розглядає вторгнення в Україну, то його військам буде потрібно набагато більше, ніж просто бойові сили.

На сьогоднішній день розвіддані підтверджують нарощування спецтехніки, мобільних шпиталів та пунктів переливання крові вздовж кордонів Росії з Україною та Білорусі з Україною. Це саме собою дуже тривожно.

За даними НАТО, цього місяця в Білорусі Росія матиме свої 30 тисяч військовослужбовців для спільних військових навчань, внаслідок чого загальна чисельність російських військових біля кордонів України перевищить 100 тисяч осіб.