НАТО вперше випробувало українську бойову систему Delta під час навчань

Українська бойова система Delta під час навчань
Українська бойова система Delta під час навчань

Бійці Військово-Морських сил України під час навчань НАТО Repmus 24 успішно здійснили координацію роботи більш ніж 50 безпілотних апаратів різних типів за допомогою бойової системи Delta. Про це повідомили в пресслужбі Міністерства оборони.

Навчання проходили неподалік півострова Троя в Португалії з 9 до 27 вересня. За цей час військові вдосконалювали використання дронів для вирішення різних завдань, зокрема для боротьби з підводними човнами, нейтралізації морських мін та захисту важливої підводної інфраструктури.

Основні цілі навчання Repmus 24 включали інтеграцію безпілотних платформ, систем управління та міждоменну взаємодію, а також досягнення оперативної сумісності з системами управління країн-партнерів НАТО.

Під час навчань Delta працювала разом з німецьким роботизованим псом Robotics-L від Rheinmetall. Ця собака завдяки своїй мобільності може супроводжувати солдатів в складній місцевості, виконувати різні завдання та захищати їх від мінних перешкод.

За словами заступниці Міністра оборони Катерини Черногоренко, участь ВМС України в навчаннях НАТО є важливим кроком для подальшого розвитку та технологічного удосконалення сил оборони.

Система Delta також активно взаємодіяла з іншими бойовими системами, що покращувало управління операціями та координацію дій учасників навчань.

За даними опитування, проведеного серед військових у застосунку «Армія+», Delta вважається однією з найпопулярніших бойових систем, яку військові використовують найчастіше. Окрім Delta, до лідерів входять штабний комплекс «Кропива» та програмне забезпечення «Віраж-планшет».

Серед головних завдань, які вирішуються за допомогою бойових систем, військові називають збір інформації про ворога.

Читайте також