Навчання без смартфонів: одна з країн ЄС заборонила телефони в школах

Діти без смартфонів на уроках
Діти без смартфонів на уроках

У Нідерландах заборонено використання мобільних телефонів в початкових школах. Раніше така заборона діяла тільки для середніх шкіл. Міністерство освіти Нідерландів вважає, що використання телефонів та гаджетів відволікає учнів від навчання і заважає їм зосередитися. Заборона на використання телефону під час перерв, за словами дослідника Лоес Пауельса з Університету Радбауд, сприяє взаємодії між студентами під час перерви.

Проте, учні все ще можуть використовувати свої телефони в класі, якщо це необхідно для уроку, наприклад, під час занять з медіаграмотності. Також, винятком може стати хвороба учня, коли йому потрібно використовувати телефон, щоб повністю бути включеним у навчальний процес.

За інформацією, Франція впроваджує експериментальну заборону на використання мобільних телефонів у школах для дітей до 15 років. Около 200 шкіл у Франції незабаром стануть частиною проекту "цифрова пауза". Учні повинні будуть здачу своїх телефонів після прибуття до школи.

У Міністерстві освіти і науки України з 1 вересня впроваджується стратегія "Школа офлайн", яка спрямована на повернення 300 тисяч учнів до очного навчання та поліпшення якості дистанційного навчання. Крім того, Міністерство розповіло про готовність шкіл до холодів та блекаутів.

Читайте також