Назвали головний колір 2022 року

Інститут кольору Pantone назвав фаворитом наступного року відтінок, який названо Very Peri.

Фахівці американського Інституту кольору Pantone визначили основний колір 2022 року. Це основа синього з домішками фіолетово-червоного напівтону, повідомляє сайт організації.

"Колорит Pantone 17-3938 Very Peri, який в основі має синій колір з відтінками фіолетово-червоного, демонструє енергійний, радісний настрій та динамічну присутність, яка заохочує до сміливої творчості та спонукає до вияву образності", - зазначила виконавчий директор Інституту Леатріс Ейсман.

Вона додала, що колір, який Pantone обрала кольором року, є відображенням того, що відбувається в глобальній культурі, і втіленням того, що шукають люди.

Pantone Color Institute – дослідницький центр компанії Pantone, який здійснює експериментальну роботу з кольором і вивчає його вплив на різні галузі (моду, поліграфію, дизайн інтер'єру, рекламу, кіно тощо). Інститут визначає головний колір з 2000 року.

Інститут не є законодавцем мод у тому, що стосується трендових відтінків, хоча, на думку багатьох фахівців, він є найавторитетнішим, всесвітньо визнаним джерелом інформації з питань кольорів і відтінків.