Названо країну, де пенсіонери отримують найбільші виплати у світі

Найщедріша пенсійна система в світі - в Іспанії

Європейська компанія провела дослідження, згідно з яким у Іспанії пенсіонери отримують найвищі щомісячні виплати у світі. Сума складає 3060 фунтів стерлінгів, що приблизно дорівнює 147 тис. грн. Люди можуть на них претендувати з 65 років. У порівнянні з цим, у Великій Британії пенсія становить 958 фунтів стерлінгів на місяць.

США - на другому місці за розміром пенсії

Сполучені Штати знаходяться на другому місці з пенсійними виплатами, які становлять близько 2880 фунтів стерлінгів (139 тис. грн) для громадян віком 65 років або більше, якщо вони робили внески протягом 35 років. Безкоштовні медичні послуги також надаються пенсіонерам у США.

Німеччина - третя за розміром пенсій

Максимальний прибуток пенсіонерів у Німеччині становить майже 2140 фунтів стерлінгів (103 тис. грн) на місяць. Точна сума залежить від трудового стажу людини. Пенсійний вік в ФРН - 66 років.

Туреччина має найнижчий рівень пенсій

Туреччина знаходиться на останньому місці за рівнем пенсійних виплат. За якістю життя турецькі пенсіонери випереджають лише Індію. За останні роки рейтинг Ліги пенсіонерів падає, і турецькі пенсіонери відстають від багатьох країн світу.

Мінімальна пенсія в Туреччині зросла до 5,5 тис. турецьких лір (270 євро) для населення та до 7 тис. турецьких лір (354 євро) для муніципальних та державних службовців.