Названо найпопулярніше джерело інформації серед українців

Найпопулярніше джерело інформації для українців
Найпопулярніше джерело інформації для українців

Telegram найпопулярніший джерело інформації для 47% українців

За результатами опитування соціологічної групи "Рейтинг", месенджер Telegram є найпопулярнішим джерелом інформації для 47% українців.

В опитуванні також були виявлені інші джерела інформації, такі як YouTube (26%), "Єдиний марафон новин" (21%), розповіді очевидців подій/знайомих та офіційні державні джерела (обидва - по 19%). Телевізійні канали, не включені до "Єдиного марафону новин", також є джерелом інформації для 16% опитаних. Українські онлайн-медіа та міжнародні ЗМІ є предпочтенням для 15% і 14% респондентів відповідно.

Соціальні мережі та месенджери - основні джерела дезінформації

За результатами опитування, соціальні мережі є основним джерелом дезінформації для 53% українців. Також месенджери, зокрема Telegram, є джерелом дезінформації для 35% опитаних. Телебачення також відіграє важливу роль у поширенні дезінформації - це джерело для 32% респондентів.

Більшість українців вважає дезінформацію серйозною проблемою

За результатами опитування, 89% респондентів визнали проблему дезінформації серйозною. З них 56% вважають цю проблему дуже серйозною, а 33% - скоріше серйозною. Тільки 10% опитаних не вважають дезінформацію та фейки серйозною проблемою.

Українці не поспішають за кордон

За результатами опитування Центру міжнародних інституційних порівнянь і міграційних студій при Інституті Ifo в Мюнхені, майже 25% українських біженців планують оселитися за кордоном у довгостроковій перспективі.

Також було виявлено, що лише 19% українців готові переїхати до США чи ЄС навіть за наявності громадянства цих країн. Це число зросло порівняно з вереснем 2022 року, але залишається нижчим, ніж у 2020 році. Більшість українців (79%) стверджують, що, навіть отримавши громадянство США чи ЄС, вони все одно залишилися б в Україні.

Читайте також