"Не бачу нічого поганого": Кім про українців, які досі розмовляють російською

Важливо звернути увагу на мовне питання, проте не можна примушувати інших переходити на українську мову. Це стверджує очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім. На зустрічі зі студентами Київського національного університету імені Тараса Шевченка він відзначив, що російська мова не впливає на любов до своєї Батьківщини.

Він переконаний, що немає нічого поганого в розмові російською мовою, і це не позбавляє його патріотичного почування. Кім наголосив, що у нього була чудова вчителька української мови, яка передала йому знання про Україну.

Очільник Миколаївщини зазначив, що важливо, щоб перехід на українську мову відбувався природним шляхом, а не був примусовим. Змушувати людей розмовляти українською - це відштовхує їх. Кім вірить, що якщо створити цікавий український контент, то люди самі перейдуть на нього.

В рейтингу довіри серед українських політиків очолив глава держави Володимир Зеленський, а також спостерігається позитивне ставлення до Віталія Кіма. У той же час нардепи Юрій Бойко та Юлія Тимошенко лідирують у рейтингу недовіри. Такі результати опитування були отримані від Центру Разумкова в кінці вересня.