Не лише Patriot: Зеленський заявив про можливість отримати від Німеччини ще одну систему ППО

Зеленський розповів про успіхи в міжнародній роботі

Президент України Володимир Зеленський поділився радісною новиною про успіхи у міжнародній роботі.

"Німеччина надасть нам додатковий Patriot - сьогодні з канцлером Шольцом про це домовились. Також працюємо з Німеччиною над додатковою системою IRIS-T - це теж сильна ППО - і над ракетами для наявних у нас систем захисту неба.

Лідерство Німеччини реально почувається, і завдяки його нас вдалося зберегти тисячі життів і надати більше захисту від російського терору", - заявив Зеленський. Він також зазначив, що продовжує працювати з усіма партнерами, які також можуть допомогти.

"Цього тижня я вже провів розмови і зустрічі з президентами Литви, Чехії, Румунії, Польщі, Угорщини, Швейцарії, Латвії. З Латвією підписали нову двосторонню безпекову угоду. Крім того, розмовляв з прем'єр-міністрами Нідерландів, Греції, Португалії, Ірландії. Сьогодні - з канцлером Німеччини.

Ми зробимо все для досягнення результатів і в наступні тижні. В кожній розмові і зустрічі темами обговорення є ППО і фронт. Ми прагнемо створити більше можливостей для наших Збройних Сил та оборонно-промислового комплексу", - додав президент.

Також Зеленський звернувся до розробників "Стугни", "Нептуна" та українських FPV-дронів.

Нагадаємо, Зеленський подякував Шольцю за надання додаткового комплексу Patriot та ракет для ППО.