Не можна навіть на дачі: в Україні заборонили садити деякі дерева

Заборона на посадку деяких дерев українським законодавством
Заборона на посадку деяких дерев українським законодавством

Міністерство захисту навколишнього середовища та природних ресурсів України запровадило нові обмеження щодо вирощування певних видів рослин та дерев. Ця ініціатива спрямована на збереження та відновлення унікальної флори України.

Так, до переліку входять 13 видів дерев та декоративних рослин, які заборонені для посадки на території України. За словами міністра Руслана Стрільця, ці види здатні знищувати місцеві екосистеми, витісняючи автохтонні види рослин. Заборона на їхнє вирощування є частиною стратегії відновлення українських лісів, які постраждали через військові дії та потребують відновлення. Більшість пошкоджених лісів знаходиться на приватних землях, тому дачникам та садівникам-аматорам також заборонено вирощувати зазначені види рослин.

Твердження переліку інвазійних видів є важливим кроком у напрямку створення стійких до кліматичних змін лісових масивів. Це рішення назвали "історичним природоохоронним кроком", оскільки очікується, що воно допоможе відновити постраждалі ліси та створити більш стійкі та екологічно збалансовані екосистеми по всій країні.

Читайте також