Не території. Портников назвав завдання Кремля в Україні

Картка Україна на тлі кремлівської схеми
Картка Україна на тлі кремлівської схеми

Кремль прагне створити демографічну кризу в Україні - Портников

Україна зосереджена на збереженні своїх територій, тоді як Кремлю цікавий інший результат - стверджує Віталій Портников, журналіст «Еспресо». Українсько-російська війна, на думку Портникова, здійснює вплив перш за все на демографічну обстановку. Україна повинна не тільки відновлювати свої території, але й зберігати населення.

Порівнюючи війну в Україні та конфлікт між Азербайджаном і Вірменією, Портников зазначив, що Азербайджан звільнив частину своїх територій, але не втратив населення. Україна ж має непросту ситуацію, оскільки російське керівництво має явну мету - створити невиносні умови для життя українців, щоб зменшити їх кількість.

Портников запевнив, що для Росії головне - не захопити Україну, а позбутися українського населення. Він додав, що Росіянам буде достатньо погодитися навіть з фактом суверенітету України та її вступу до ЄС та НАТО, лише для того, щоб змінити життєві умови на гірші і зменшити кількість українців.

Володимир Зеленський, президент України, розповів про основні пункти «плану перемоги» своєї країни, підкресливши, що Курська операція ЗСУ є частиною цього плану. Також повідомлено, що зустріч президента Зеленського з кандидатом у президенти США Дональдом Трампом відбудеться 26-27 вересня, а також з кандидаткою Камалою Гарріс.

Читайте також

На війні загинув син українських поетів
сьогодні, 15:48 105 переглянули
На честь загиблого сина українських поетів