Не зупинятися ні перед чим: Лукашенко погрожує Європі перекрити газ та застосувати ядерну зброю (ВІДЕО)

Білорусь буде жорстко відповідати у разі застосування санкцій країнами Європейського Союзу та Польщі. Олександр Лукашенко заявив, що приверне до охорони кордонів російські бомбардувальники.

Про це пише Белта.

За словами Лукашенка, він може перекрити газопровід "Ямал-Європа" та назвав європейських політиків безголовими.

"Ми обігріваємо Європу, вони нам ще загрожують, що закриють кордон. А якщо ми перекриємо природний газ туди? Тому я б керівництву Польщі, литовцям та іншим безголовим порекомендував думати перш ніж говорити. Але це їхня справа. Закриють - нехай закривають. Але МЗС має попередити всіх у Європі: якщо тільки вони введуть нам додаткові санкції, "неперетравлені" та "неприйнятні" для нас, ми будемо відповідати", - заявив політик.

При цьому він заявив, що, "захищаючи свій суверенітет і незалежність, не можна зупинятися - ні перед чим". Крім того, він пригрозив направити на кордон російські бомбардувальники та винищувачі.

"Ми повинні постійно контролювати ситуацію на кордоні. Нехай пищать, кричать. Так, це бомбардувальники, які здатні нести ядерну зброю. Але у нас немає іншого виходу. Ми повинні бачити, що вони там роблять за кордонами", – заявив Лукашенко.

Також він уточнив, що мета цих бомбардувальників - контроль кордону Білорусі з Україною, Польщею та країнами Балтії.