Небезпека чаю в пакетиках

Пакетований чай вживає багато хто, але не всі знають, що він дуже небезпечний для здоров’я.

Якщо немає можливості відмовитися від нього зовсім, то краще суттєво обмежити.

Перша причина

Ні для кого не секрет, що для пакетованого чаю беруть сировину не найкращої якості. І не варто вірити рекламі, у якій затверджують протилежне. Вживання такого продукту із сумнівною якістю не принесе нічого доброго здоров'ю.

Друга і більш вагома причина

Сама тара – чайні пакетики виготовляються з матеріалу із вмістом шкідливих речовин. Наприклад, для стійкості до високих температур пакетик просочують синтетичними смолами, попередньо розчиняючи в ацетоні чи спирті.

Третя причина

Чому виробники роблять пакетик непрозорим? Справа в тому, що всередині нього часто виявляються не чай, а подрібнені залишки, змішані з чайним пилом. Також туди додають підсилювачі смаку, щоб споживач не помітив різниці.

Перевірка на барвники

Для того щоб переконатися в наявності барвників сировини, слід опустити пакетик чаю в склянку з холодною водою. Якщо вода забарвиться, значить, у ньому присутні барвники.

При виборі чаю варто віддавати перевагу упаковкам із розсипною сировиною.

Справжню якість дасть чайний лист. Аромат, що походить від чайного листа, повинен бути яскравим і не дуже різким, що говорить про штучні ароматизатори. Колір листа у доброго та свіжого чаю не яскравий, і не тьмяний.