Нідерланди передадуть Україні ракети для Patriot

Патріот - ракети передані Нідерландами
Патріот - ракети передані Нідерландами

Україна отримає додаткові ракети для систем протиповітряної оборони Patriot від Нідерландів.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте, під час якої були обговорені питання стосовно української протиповітряної оборони і співпраці в області оборони.

Згідно з повідомленням Зеленського, Нідерланди прийняли нове рішення щодо посилення української ППО, а також обговорили подальші кроки щодо коаліції F-16, в якій Нідерланди відіграють головну роль, і інших аспектів оборонної співпраці.

Заплановано, що Нідерланди передадуть Україні додаткові ракети для системи Patriot, оскільки за наближенням зими Росія може завдати Україні шкоди. Крім того, Нідерланди також зобов'язалися надати Україні літаки F-16, а спільно з Румунією та Данією проводять підготовку пілотів.

Новий опалювальний сезон принесе виклики, але українські енергетики були підготовлені до можливих атак російських ракет.

Енергетичні компанії вже мають графіки відключень, якщо раптом це буде необхідно. Про це заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук під час телемарафону.

За її словами, зараз зроблено все необхідне для підготовки до наступного опалювального сезону і забезпечення його безперебійної роботи.

Читайте також