Німці втрачають відчуття безпеки у власній країні: результати дослідження

Громадяни Німеччини відчувають зниження безпеки

За даними дослідження Інституту вивчення громадської думки, станом на сьогоднішній день лише 61% громадян Німеччини відчувають себе в безпеці у власній країні. Це відчутні зміни порівняно з минулим роком, коли таких громадян було 82%. За словами голови Інституту, Ренати Кехер, таке зниження безпеки пов'язано зі зростанням рівня злочинності та конфліктами між різними ідеологічними групами.

У дослідженні було з'ясовано, що найбільшими загрозами для внутрішньої безпеки Німеччини вважаються ісламістські угруповання, алармували їх 86% опитаних. Потім йдуть злочинні арабські сімейні клани (81%) та праві екстремісти (76%). Проблема з припливом біженців також викликає серйозну тривогу серед населення, оскільки багато людей не впевнені, що ця проблема буде вирішена і ситуація під контролем. Більше половини населення Німеччини недовіряє діючій міграційній політиці уряду і побоюється зростання рівня злочинності через біженців.

Серед проблем, які хвилюють німців в сфері безпеки, особливо важливі є зростання цін, війна в Україні і непередбачувана ситуація в ЄС. Також було виявлено, що РФ є найбільшою загрозою для світового миру, за такою думкою висловились 75% респондентів. Щодо війни в Україні, лише 10% вважають, що Україна зможе перемогти, а третина німців вважає, що підтримку Києва треба скоротити.

Еміграція з Німеччини

Останнім часом Німеччина також стикається з проблемою еміграції. За офіційними даними, у 2022 році з країни виїхало понад 1,2 мільйона осіб. Більшість з них є іноземцями, які повертаються на батьківщину. Причини еміграції включають цифровізацію та зручне життя в інших країнах.