Німеччина планує перевірити боєготовність усіх резервістів: причина

В Німеччині планують перевірити резервістів на готовність до бою

Голова асоціації резервістів Німеччини Патрік Зензбург заявив, що бажає перевірити всіх резервістів країни на стан їх боєготовності.

За даними Bild, в Німеччині є близько 900 тис. колишніх солдатів і колишніх призовників віком до 65 років, які є резервістами.

У зв’язку з агресивною війною Росії проти України та реструктуризацією Бундесверу, все більше починається обговорення про залучення більше жінок та чоловіків до війська, але це показується дуже складним завданням.

«На випадок оборони, ми потребуємо резервістів, які забезпечать безпеку нашої країни та інфраструктури, підтримуватимуть матеріально-технічні потреби наших партнерів у Німеччині, а також замінять бійові війська на фронті», - заявив Патрік Зензбург.

Зензбург також зазначив, що якщо Німеччина розпочне війну через напад, буде потрібно думати про другу і третю хвилю оборони, в якій головну роль відіграють резервісти.

Нагадуємо, що раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що війна в Україні закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не може її виграти.