Німеччина побоюється негативних наслідків для НАТО в разі обрання Трампа – NYT

У Німеччині занепокоєні можливим поверненням Трампа до влади в США та припиненням допомоги Україні

Німецькі офіційні особи серйозно стурбовані можливим поверненням експрезидента Дональда Трампа до влади в США та припиненням американської підтримки для України. Вони боються, що це може призвести до загострення конфлікту, який наблизиться до німецької території. Про це повідомляє The New York Times.

За даними видання, в німецьких посадових осіб виникли дискусії щодо майбутнього НАТО, в разі якщо Трамп знову обереться президентом США. Згідно з поглядами в Берліні, Трамп може мати ще одну спробу вивести США з НАТО.

«В перспективі повторного обрання господаря Трампа німецькі посадові особи та багато їхніх колег у НАТО неофіційно обговорюють, чи зможе Альянс, що існує вже майже 75 років, вижити без США в її середині», - зазначається в статті.

Крім того, німецькі офіційні особи починають тривожитися через ненадійність США, агресивну поведінку Росії та Китаю, а також конфлікт Ізраїлю з ХАМАС. Вони переконані, що ці фактори призведуть до появи нового, складного й небезпечного світу, який сильно позначиться на безпеці Європи та трансатлантичної спільноти.

Окрім того, Берлін хвилюється через зростаюче песимістичне ставлення до подальшого фінансування США боротьби України. Тим часом, Німеччина вже виділила майже 8 млрд євро на підтримку української сторони. Німецькі чиновники бояться, що зупинка американського фінансування може дозволити Росії перемогти і зблизити війну з Берліном.

Нагадаємо, більшість американських виборців вважають, що колишньому президенту Трампу слід було б понести відповідальність за «серйозні злочини».

Наразі, Дональд Трамп випереджає діючого президента США Джо Байдена в загальнодержавних опитуваннях виборців.

Колишній президент США здобув перемогу на президентських праймеріз Республіканської партії в Нью-Гемпширі, обійшовши свою конкурентку Ніккі Гейлі.

Раніше Трамп також виграв республіканські кокуси в Айові.