Німеччина розглядає передачу Україні ще однієї батареї Patriot, - Bloomberg

Німеччина розглядає передачу Україні ще однієї батареї Patriot, - Bloomberg

Німеччина розглядає можливість відправити четверту батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot до України у зв'язку з терміновим запитом президента Володимира Зеленського для відбиття нового нападу Росії. Про це повідомляє видання Bloomberg з посиланням на кілька джерел.

За їх словами, батарея Patriot буде доповненням до трьох, які Німеччина вже пообіцяла в квітні. Остаточне рішення щодо цього ще не прийнято.

Також читайте: Генерали НАТО закликають змінити правила надання Україні західної допомоги

Уряд Німеччини докладає зусиль для об'єднання протиповітряної оборони серед союзників України, оскільки ситуація на війні змінилася. Російські війська завдали ударів по енергетичній інфраструктурі та атакують Харків з постійною регулярністю.

Володимир Зеленський та його високопосадовці закликають союзників використовувати протиповітряну оборону після того, як російські війська перетнули кордон. Цей раптовий напад відкрив новий фронт, який змусив Україну перемістити військові сили з фронту завдовжки понад 1200 кілометрів (750 миль).

У травні Німеччина зібрала майже 1 мільярд євро (1,1 мільярда доларів) для підтримки протиповітряної оборони, зокрема ракет. Крім того, вже поставлено установки "Гепард" та "Іріс-Т".

Але через відновлення російського наступу, Німеччина обіцяла створити власну додаткову систему ППО. Союзники, включаючи США та Румунію, розглядають можливість відправлення батареї Patriot, а Італія планує відправити систему SAMP-T після саміту "Великої сімки" цього місяця.

В кінці травня Нідерланди оголосили про ініціативу зі складання системи "Петріот" з основних та запасних частин подарованих союзниками для негайного використання в Україні.

Нагадуємо, що Олаф Шольц пояснив, чому Україні дозволили використовувати німецьку зброю для ударів по Росії.

Читайте також: