Німеччина шукає шляхи залучення українських студентів-медиків

Німеччина шукає медичних студентів з України
Німеччина шукає медичних студентів з України

Уряд Німеччини розглядає зміни до законодавства, які допоможуть українським студентам-медикам навчатися та працювати в Німеччині. Про це повідомляє видання Zeit. Згідно з законодавчими поправками, студенти, які не мали можливості закінчити медичну освіту в Україні через війну, зможуть продовжити навчання в Німеччині. Це стане відповіддю на проблему, з якою зіткнулися понад 1400 українських лікарів, які переїхали до Німеччини після початку війни та очікують на отримання ліцензії для роботи.

За даними газети Welt am Sonntag, з лютого 2022 року лише 187 заявок українських лікарів на отримання ліцензії було схвалено. Тривалий процес отримання ліцензії є характерним не тільки для українських лікарів, а й для медиків з інших країн, які не входять до ЄС.

Запропоновані зміни сприятимуть швидшій інтеграції українських медиків в систему охорони здоров'я Німеччини та підтримці українських біженців. Це є важливим кроком для медичної галузі країни.

Угроза нападу РФ на НАТО

Генеральний інспектор збройних сил Німеччини Карстен Броєр заявив, що протягом п'яти-восьми років збройні сили РФ будуть здатні до нападу на НАТО. Він закликав готуватися до можливого конфлікту з РФ в найближчі роки.

Читайте також