Німеччина вирішила прибрати велодоріжку вартістю 30 млн євро: причина дивує

Велодоріжка, яку вирішили прибрати
Велодоріжка, яку вирішили прибрати

У Гамбурзі приберуть витратну велодоріжку

У німецькому місті Гамбург прийняли рішення про зняття велодоріжки, на яку було витрачено €30 млн. За інформацією засобу масової інформації Bild, вулиця Ельбштрассе на заході міста є найбільш дорогою вулицею в Німеччині.

В рамках ремонту, який тривав з 2021 року, було відремонтовано чотири кілометра дороги, а також виконані роботи заміни водопроводу, електричних кабелів та газових труб. Крім того, на дорозі було облаштовано велодоріжки протяжністю близько 3,9 км. Загальна сума витрат на ремонт, здійснений за рахунок бюджету, перевищує €30 млн.

Однак виявилося, що вулиця занадто вузька, і автомобілі не можуть не з'їжджати на велодоріжку, особливо при руху на поворотах. Це створює серйозні перешкоди для велосипедистів, яких загрожує ДТП. З метою вирішення цієї проблеми місцеві влади розпочали переговори з правоохоронними органами та службами дорожнього руху.

За оцінками експертів, для пристосування велосипедної доріжки до відповідних стандартів необхідно провести перепланування вулиці. Проект цього ремонту може зайняти декілька мільйонів євро. Слід зазначити, що велоспорт є особливо популярним в Німеччині: близько 80% населення країни має власний велосипед.

Нагадаємо, що німецькі дослідники прогнозують суттєве зниження попиту на автомобілі в Європейському Союзі. Директор Центру автомобільних досліджень при Університеті Дуйсбург-Ессен Фердинанд Дуденхеффер попередив, що ця осінь буде "жахливою для автомобільної промисловості Європи".

Читайте також