Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України

Німеччина жорстко контролює українських біженців
Німеччина жорстко контролює українських біженців

ФРН зменшує допомогу біженцям, що відхиляють пропозицію про працю

З 1 січня 2025 року допомогу біженцям у ФРН знизять на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відмовляться від розумної пропозиції щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Welle.

«При цьому вважатиметься нормою, якщо дорога на запропоновану роботу і назад займає до трьох годин на день. Крім того, тому, хто пропустить призначений прийом у центрі зайнятості, загрожуватиме 30% скорочення соцвиплат на один місяць»,  – зазначає Deutsche Welle.

Зміни запроваджені міністром праці Хубертусом Хайлем і спрямовані на активізацію отримувачів грошової допомоги для того, щоб вони зайшли на роботу.

Також передбачено бонус у розмірі тисячі євро для тих, хто знаходитиметься на роботі протягом мінімум одного року після отримання допомоги (Bürgergeld).

Варто нагадати, що інтеграція українських біженців на німецькому ринку праці тривалий час була низькою, але зараз показники почали різко зростати. Тільки у вересні цього року 8500 громадян України почали працювати на первинному ринку праці, отримали освіту або взялися за самозайнятість – це більше ніж удвічі більше, ніж у вересні 2023 року.

З 1 жовтня набудуть чинності нові правила реєстрації автомобілів для українських біженців, які проживають у Німеччині більше року. Тепер їм потрібно буде зареєструвати свої транспортні засоби, отримати німецькі номери та сплатити мито. Ці зміни спрямовані на покращення контролю за дорожньою ситуацією, але викликають питання щодо їх реалізації та впливу на переселенців.

Читайте також

РФ поскаржилася на атаку понад ста дронів
сьогодні, 09:50 151 переглянули
Понад сто дронів атакують РФ