Німецькі політики закликають скасувати пільги українським біженцям – The Guardian

Німецькі політики закликають скасувати пільги українським біженцям – The Guardian

Українські біженці в Німеччині мають бути позбавлені соціальних виплат і замість цього розглядатися в рамках системи надання притулку. Таку думку висловлюють провідні німецькі політики, оскільки наявна ситуація є складною для пояснення виборцям. Про це повідомляє The Guardian.

Зазначені заклики прозвучали на зустрічі міністрів внутрішніх справ 16 земель Німеччини та федерального міністра внутрішніх справ. Деякі з них заявили, що Німеччина є надто привабливою для українських громадян, оскільки вона платить їм більше, ніж сусідні країни.

Близько 1,1 мільйона українців знайшли притулок у Німеччині після вторгнення Росії в їхню країну в лютому 2022 року. Вони отримують соціальну виплату у розмірі 563 євро на місяць. Крім того, Німеччина оплачує оренду житла, опалення та медичне обслуговування цих осіб.

В цьому році Німеччина планує виділити від 5,5 до 6 мільярдів євро на фінансування для українців, відповідно до даних міністерства фінансів.

Міністр внутрішніх справ землі Баден-Вюртемберг Томас Штробль сподівається на підтримку зміни політики щодо біженців з України. Він вважає, що висока рівень соціальних виплат є однією з причин, через яку в Німеччині проживає багато українців.

Критики, зокрема Штробль, міністр внутрішніх справ Бранденбургу Міхаель Штюбген і міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Геррманн, які належать до консервативного альянсу, стверджують, що рівень виплат не стимулює українців шукати роботу.

Уряд Німеччини вирішив зберегти виплати безробітним українським біженцям, відкинувши вимоги опозиції зменшити ці виплати. Така політика спрямована на прискорену інтеграцію українців у німецьке суспільство та забезпечення надання можливості працювати. Про це повідомляє Deutsche Welle. Офіційний представник уряду Штеффен Хебештрайт зазначив, що така позиція відповідає наміру інтегрувати українців у німецький ринок праці та забезпечити їм гідні умови життя.

Читайте також: