Німецькі солдати їздили на змагання з російськими вояками: Бундесвер почав перевірку

Німецькі солдати та російські вояки змагаються
Німецькі солдати та російські вояки змагаються

Змагання з стрільби з лука, в яких брали участь німецькі та російські військові, були піддані перевірці Міноборони Німеччини. Про це повідомляє німецьке видання Bild.

Заходи відбулися в Бангладеші наприкінці лютого 2024 року та були організовані Міжнародною військово-спортивною асоціацією (CISM). У фотографії помічено російських військових, які стоять поруч з головою німецької делегації підполковником Крістіаном Лютцкендорфом.

Литва висловила гостру критику в адресу Міноборони Німеччини. Країна відмовилася від участі у будь-яких заходах, в яких беруть участь росіяни, з 2022 року. Представник департаменту Гібридних загроз Міноборони Литви вважає, що РФ використовує свою участь у таких змаганнях для досягнення міжнародного визнання, а також для підмінювання санкцій.

«Незрозуміло, чому Німеччина та інші країни, на третьому році війни з РФ, все ще діють так, ніби агресивна війна Росії проти наших східних сусідів не існує», - зазначив представник Литви.

У Міноборони Німеччини заявили, що провели розмову з відповідальними особами і видати попередження німецьким військовим. Вони заявили, що такі фотографії є «неприйнятними».

Bild провів дослідження і виявив, що німецькі солдати також брали участь в двох інших заходах разом із російськими військовими: на 79-му генеральному зборі CISM в Танзанії в травні 2024 року та в чемпіонаті з баскетболу, організованому CISM у червні в Сербії.

Видання надіслало запит до Міноборони Німеччини, і отримало відповідь, що вже влітку почати перевірку участі німецьких солдатів в подібних заходах з російськими та білоруськими колегами. Німецький військовий канцеляріат пообіцяв, що якщо ці факти підтвердяться, участь німецьких сил буде «принципово скасована».

Нагадаємо, Україна закликала виключити з чемпіонату світу з боротьби спортсменів, які підтримують війну.

Читайте також