Низка країн Європи неочікувано опинилися без світла

Низка країн Європи неочікувано опинилися без світла

Велике відключення електроенергії в Чорногорії, Боснії та Герцеговині та Хорватії через надзвичайно високу температуру.

У Чорногорії було відключено електрику на практично всій її території через проблеми з електричною мережею, повідомляє місцева мережева компанія CEDIS.

Столиця Боснії та Герцеговини, Сараєво, а також міста Баня-Лука та Мостар залишилися без світла. За повідомленнями місцевих ЗМІ, електроенергія була відключена по всій країні.

Енергетична компанія Хорватії HEP заявила, що відключення електроенергії в деяких частинах країни було спричинено "міжнародними збоями, які поширилися на кілька країн".

На більшості узбережжя Хорватії було відключено електрику, повідомило державне телебачення HRT. У місті Спліт зупинився рух через недостатність роботи світлофорів. Також було почути сирени швидких машин по всьому місту.

Також були зникнення електроенергії у декількох містах Албанії, включаючи столицю Тирану. Причиною відключення було несправність сполучної лінії в Чорногорії, повідомляє телекомпанія Top Channel.

В Україні також будуть проводитися відключення електроенергії 21 червня в усіх регіонах. Згідно з останніми звітами, вони зроблені відповідно до атаки РФ, яка сталася 20 червня цього року.

Російські окупанти атакували Україну, використовуючи ракети та безпілотні літальні апарати.

Однак ситуація з електроенергією трохи поліпшиться в серпні через завершення роботи на деяких атомних енергоблоках та зниження кількості об'єктів з гарантованим електропостачанням, повідомляє Державна інспекція з енергетичного нагляду України.

Додатково в Києві було зменшено кількість багатоповерхових будинків, яким не вимикають світло, оскільки вони під'єднані до ліній критичної інфраструктури.

Читайте також: