Нобелівські лауреати опублікували звернення із закликом до негайної допомоги Україні

Нобелівські лауреати закликають світових лідерів допомогти Україні

Десятки нобелівських лауреатів закликали світових лідерів збільшити допомогу Україні та не визнавати переобрання Володимира Путіна президентом РФ. У зверненні, опублікованому виданням T-invariant, підписалися 39 лауреатів з різних галузей.

В зверненні наголошується на необхідності суттєвої допомоги Україні, яка має перемогти, а не просто не програти. Своєчасна допомога може скоротити втрати людських життів та вигнати агресора з їхньої землі.

«Невдачі Путіна під час військової агресії будуть сприйняті як моральна перемога мільйонами росіян, зміцнять їхні надії на демократичне майбутнє і мобілізують антивоєнний рух», - зазначено у зверненні.

У зверненні лауреати також зазначили, що війна в Україні та загибель Алексея Навального стосуються не тільки РФ і України, а загрожують всьому людству. Вони нагадали, що Путін систематично знищував демократичні інститути і розпалював конфлікти в країнах колишнього СРСР.

Нобелівські лауреати закликали політичних лідерів виступити за мир, прогрес і права людини. Вони висловили стурбованість тим, що науковий прогрес загрожує диктаторами, які пригнічують інтелектуальну свободу в умовах глобальної співпраці.

Також варто зазначити, що на другу річницю війни в Україні понад 30 світових зірок звернулися до українців зі словами підтримки, а сам Путін послав тривожний сигнал НАТО, що є небезпечним сигналом.