Нова заява Буданова: до березня росіяни дійдуть до критичного стану

Нова заява Буданова: до березня росіяни дійдуть до критичного стану

Росія не прораховувала того, що повномасштабна війна проти України триватиме певний період. Тому застосовувала дуже значні обсяги боєприпасів одразу.

Можливість забезпечувати свою армію снарядами та зброєю стане критичною в Росії ближче до весни. Про це заявив керівник Головного управління української розвідки Кирило Буданов в телемарафоні "Єдині новини" 2 січня, передає Gazeta.ua.

За його словами, ближче до осені окупанти зрозуміли, що вони не зможуть забезпечувати свою армію снарядами та зброєю довгий термін.

"Вони почали обмежувати кількість боєприпасів, які застосовують щодня. Зараз кількість впала до 1920 тисяч на добу, а починали з 60 тисяч. Тобто впала в три рази", зазначив Буданов.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Він також сказав про паритетність щодо забезпечення зброєю та боєприпасами.

"Ми як діставали ці боєприпаси за кордоном і виробляли нові, так і будемо. А Росія стикнеться з проблемою: все, на що вони можуть розраховувати, це їхній залишок. До березня вони дійдуть до критичного стану. І небагата кількість того, що вони зможуть дістати за кордоном, ні на що не вплине", заявив він.

Буданов наголосив, що такі обсяги виготовлення боєприпасів не здатний забезпечувати весь світ.

"Це аномальна кількість", додав він.

Новий 2023 рік принесе українцям радість та перемогу у війні з Росією. Хороших новин варто чекати в середині чи у другій половині 2023-го, заявив Кирило Буданов. Говорячи про це, він спирається "на вже запущені процеси, які дадуть результат".

Натомість генсек НАТО Єнс Столтенберґ переконаний, що Росія готується до затяжної війни в Україні, а диктатор Володимир Путін планує нові наступи. За словами генсека, немає ознак, що Путін відмовився від ідеї захопити всю Україну.

Читайте також: