Нові правила захисту біженців у Польщі торкнуться військовозобов'язаних українців

Тимчасовий захист у Польщі для українських біженців триватиме до 2024 року

Захист, що надається українським біженцям в Польщі, буде чинним до 30 червня 2024 року. Після цієї дати можливі зміни в умовах перебування в країні.

За інформацією порталу RMF24, міністр внутрішніх справ Польщі Марцін Кервінський заявив про ситуацію в консульствах України і можливість забезпечення прав українських студентів та молоді.

"Всі рішення, що стосуються громадян України, які проживають в Польщі, містяться у спеціальному законі. Ми недавно пролонгували дію цього закону до 30 червня і за кілька днів представимо його нову редакцію, де будуть врегульовані всі ці питання", - зазначив міністр внутрішніх справ.

Кервінський додав, що Польща не надає Україні інформацію про біженців, які перебувають на її території.

Варто відзначити, що Україна призупинила надання консульських послуг для чоловіків, які підпадають під мобілізацію. Єдиним документом, який вони можуть отримати зараз у дипломатичних представництвах, є довідка, що дозволяє їм перетнути кордон.

Раніше глава Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив, що питання щодо повернення чоловіків призовного віку до України є неоднозначним для польської сторони.

Також, у Раді пояснили, кому з чоловіків буде надано право на отримання закордонного паспорту.