Нові виплати для українців у Польщі: хто може розраховувати на допомогу

Біженці у Польщі можуть отримати грошову допомогу

Українські біженці, які проживають у Польщі, зможуть отримати грошову допомогу у розмірі 850 злотих, яка буде виплачуватися трьома розстроченими платежами. Реєстрація для отримання допомоги триватиме протягом трьох днів - з 27 по 29 березня.

Програму фінансової підтримки MPCA запровадили у Польщі спільно Перемишльський відділ об'єднання українців та організація Oxfam. Допомогу отримають біженці, які проживають у семи воєводствах.

Для участі в програмі можуть подавати заявки особи з вразливих категорій, такі як вагітні жінки, люди з інвалідністю, люди з хронічними або онкологічними захворюваннями, люди, що належать до етнічних груп, одинокі матері та багатодітні сім'ї, люди віком 55 років і старше, особи, які втратили майно і житло внаслідок війни, та інші.

Завдяки працевлаштуванню українських біженців, ВВП Польщі зросла, що стало помітним з початку війни. За аналізом компанії Deloitte та УВКБ ООН, українські біженці активно залучаються до ринку праці, і рівень їхнього працевлаштування досягає 80%. Проте, є деякі проблеми, наприклад, біженці не повністю володіють польською мовою, що обмежує їх доступ до послуг і ринку праці.