Новий пакет допомоги від Німеччини та візит міжнародних партнерів до Києва. Головне за 21 листопада

У своєму візиті до Києва президент Євроради та глава Молдови Майя Санду зустрілись з Володимиром та Оленою Зеленськими та вшанували пам'ять активістів, які загинули під час Революції Гідності. Майя Санду відзначила, що приїхала до Києва для зустрічей з президентом України та президентом Європейської ради Шарлем Мішелем.

Міністерство оборони України повідомило, що дві компанії намагалися зірвати закупівлі продуктів харчування для Збройних сил. Відповідний заяву про кримінальне правопорушення вже було подано до правоохоронних органів. Тендер на закупівлю їжі був оголошений на платформі Prozorro.

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про посилення самостійності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Ініціатива отримала підтримку 286 народних депутатів і є одним з маяків МВФ та Євросоюзу. Посли G7 також наголошували на важливості прийняття цього законопроєкту.

Під час візиту до Києва міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус оголосив про новий пакет військової допомоги Україні, який включає озброєння на суму 1,3 млрд євро. У склад пакету входять системи IRIS-T, снаряди 155-мм калібру, протитанкові міни та інше озброєння.

Верховна Рада призначила нового керівника Фонду державного майна України. Ним став голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль. Рішення підтримали 279 народних депутатів.

Читайте також:

  • Гепатит А виявлено у ще одній області
  • Парламент Словаччини офіційно припиняє військову допомогу Україні
  • ЗМІ оприлюднили докази контактів митрополита Онуфрія з особами, яких підозрюють у держзраді
  • Генсек ООН шокував новою заявою щодо загиблих в Україні та Газі
  • Посадовці однієї з військових частин Чернігівщини завдали збитків державі на 40 млн грн