Новий штам коронавірусу та $4 млрд безповоротного гранту від США. Головне за 5 серпня

Штам коронавірусу та $4 млрд гранту
Штам коронавірусу та $4 млрд гранту

Українські лікарі зафіксували поява нового штаму коронавірусу, який отримав назву Omicron FLiRT. Цей штам ефективно уникає імунної відповіді та може заразити навіть вакцинованих людей. Вакцини та бустери продовжують бути ефективними проти старих варіантів вірусу, але не забезпечують повну захист від нового штаму.

Міністерство охорони здоров'я скасовує проведення скандальних тендерів для лікарні "Охматдит" на суму 14 млн грн. Ці тендери є супутніми до основного тендеру, який проводять заново. Попри те, що вже визначені переможці, договори ще не підписано і не будуть підписуватися.

США надали Україні безповоротний грант у розмірі $3,9 млрд. Ці кошти будуть використані на зарплати вчителям, медикам, рятувальникам та соціальну допомогу.

Український гімнаст Ілля Ковтун здобув срібну медаль на Олімпійських іграх у Парижі. Він виступав у фіналі вправ на паралельних брусах та отримав високий бал від суддів.

Збройні сили Ізраїлю ліквідували міністра економіки ХАМАСу. Убитий оперативник також брав участь в управлінні гуманітарною допомогою та ринками.

Читайте також