Нові штрафи для туристів у Хорватії 

У Хорватії “полюбляють” штрафувати туристів, та уже влітку 2023 року вони ввели новий штраф. Якщо туристу захочеться прогулятися топлес, то доведеться заплатити 4 тисячі євро. 

Знайти роботу за кордоном допоможуть на сайті layboard.com

Не встигла Хорватія вступити до Шенгенської зони, як вже стала однією з найпопулярніших країн серед туристів у 2023 році. Проте хорвати не згодні миритися з невихованістю іноземців. Крім штрафів топлес, в країні чимало інших заборон. 

У деяких хорватських міських центрах влада може накладати штрафи на місці за поведінку, яка там вважається недоречною. До цього відносяться бійки, словесні образи, ходіння без сорочки і вживання алкоголю поруч з територією, що охороняється, такий як школа.

Туристи можуть побачити вивіски з заборонами, які встановлені в багатьох туристичних містах, а тому говорити, що вони не знали про правила, не вийде. 

Що стосується інших штрафів, то у Хорватії не можна носити одяг, що пропагує вживання наркотиків, спати у громадському місці чи забиратися на пам'ятники. Розпивати алкоголь чи блювати в громадських місцях також не можна.