Обід короля Чарльза зробив дірку в бюджеті Макрона

Обід короля Чарльза та бюджет Макрона
Обід короля Чарльза та бюджет Макрона

Французьке аудиторське відомство повідомило, що вечеря з омарами для короля Чарльза III коштувала канцелярії президента Франції 475 тис. євро. Президент Еммануель Макрон розкривається та пригощає гостей блакитним омаром, крабом і асорті з сирів. Але за звітом Рахункової палати, збільшення витрат на державні прийоми призвело до діри у бюджеті в розмірі 8,3 млн євро.

Аудитори вказують, що Єлисейському палацу доведеться зробити значні зусилля, щоб відновити фінансовий баланс президентської адміністрації.

Загалом, з коштів, витрачених на вечерю, близько 165 тис. євро пішло на їжу, а 40 тис. євро на напої. Гостям запропонували блакитних омарів, крабів, бресського курчати і грибні гратени. Також були пригощені сирами, рожевим печивом-макарун з кремом із пелюсток троянд, малиною і лічі.

Ця розкішна вечеря відбулася в рамках трьоденного державного візиту короля Карла до Франції. Раніше в звіті Рахункової палати зазначалося, що банкет для прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді у Луврі коштував президентській канцелярії 412 тисяч євро.

Також відомо, що президент Франції Еммануель Макрон вирішив не призначати новий уряд до середини серпня через Олімпійські ігри 2024 у Парижі.

Читайте також