Обидві партії Конгресу закликали переглянути стратегію США щодо Росії

Лідери Конгресу нарадили про стратегію США щодо Росії
Лідери Конгресу нарадили про стратегію США щодо Росії

Представники Республіканської та Демократичної партій закликали уряд США відмовитися від статус-кво відносин з РФ та визначити Москву постійною загрозою глобальній безпеці. Цю інформацію опублікувало видання The Hill.

Згідно з повідомленням, двопартійний комітет, який відповідає за підтримку демократії та прав людини в пострадянських країнах, наполягає на тому, щоб США відмовилися від статус-кво відносин з РФ та назвали Москву постійною загрозою глобальній безпеці.

The Hill отримало звіт Гельсінської комісії, у якому зазначається, що Вашингтон повинен змінити своє мислення щодо підходу до РФ, аналогічно як це було з Китаєм. Крім того, в звіті закликається надати "масовану" військову та гуманітарну допомогу Україні у боротьбі з РФ, а також дозволити Збройним силам України атакувати територію РФ за допомогою зброї, наданої США.

Зазначається, що політичні пропозиції, викладені у звіті, суперечать позиціям колишнього президента Трампа та суперників Байдена у Конгресі. Втім, конгресмен Джо Вілсон з Республіканської партії заперечив можливість того, що Трамп зможе укласти угоду з Путіним, назвавши його військовим злочинцем.

Віцепрезидент Камала Гарріс, яка також є кандидатом у президенти від Демократичної партії, раніше сказала про продовження політики Байдена щодо України. Однак, політичні перегони впливатимуть на відносини США з Україною та РФ, але позиція Конгресу також має велике значення для визначення пріоритетів у світі, зазначається в звіті.

За даними звіту, депутати-республіканці ймовірно приймуть висновки щодо довготривалої боротьби з РФ, зважаючи на її імперіалістичну історію. "Ми відмовляємось від 30-річної помилкової політики", - зазначив анонімний представник Конгресу.

Джерело: Укрінформ

Читайте також