Обмін полоненими: додому повернулися троє українських спортсменів

Троє українських сортсменів повернулися додому
Троє українських сортсменів повернулися додому

Міністр молоді та спорту України Матвій Бідний повідомив сьогодні, 15 вересня, про те, що серед звільнених вчора з полону бійців є троє спортсменів.

Серед звільнених Героїв, яких визволили з російського полону, є троє спортсменів: легкоатлет Владислав Оксеньчук, борець вільного стилю Ельдар Менумеров та боксер Олександр Царьов. Ці хлопці проявили неймовірну мужність та незламність. У час найбільшого випробування вони змінили спортивні арени на справжній фронт, аби захистити Батьківщину. Тепер вони знову вдома, і це найбільша радість для кожного з нас. Пишаємося Вами!

Бідний також висловив подяку всім, хто працює кожен день, щоб звільняти українських бранців з російського полону.

Загалом 14 вересня з Росії повернулися 103 українських бійців: 82 рядових та сержанти, 21 офіцер. Серед них є захисники різних регіонів України, включаючи Київщину, Донеччину, Маріуполь та Луганщину, а також Запоріжжя та Харківщину. Це воїни ЗСУ, Національної гвардії України, прикордонників та поліцейських.

13 вересня також повернулися 49 цивільних та військовослужбовців. Серед них були бійці Збройних сил України, Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби, а також цивільні особи.

Також вперше за більш ніж рік повернулися бійці з батальйону "Азов". Але наразі понад 900 бійців "Азову" залишаються в полоні Росії.

Читайте також