Оборонні компанії Німеччини стають привабливішими на тлі війни в Україні - ЗМІ

Привабливість німецького оборонно-промислового комплексу зросла через замовлення, спричинені війною в Україні та кризою в автомобілебудуванні.

За даними Bloomberg, компанія Hensoldt, яка виробляє датчики ППО, активно збільшує свій персонал. У 2024 році вона планує найняти 700 нових працівників у всіх відділах.

Очікується, що компанія Rheinmetall збільшить продажі з €7,2 млрд до щонайменше €10 млрд в поточному році. За словами агентства, протягом 2023 року на вакансії компанії відгукнулося 108 тис. осіб. За початку 2024 року ця кількість перевищила 38 тис.

Директор з персоналу компанії Renk Бріджіт Шнакенбург повідомила Bloomberg, що інтерес до роботи в галузі збільшився через зміну ставлення до ОПК після початку війни в Україні та зростання зарплат. В середньому працівник цього сектору заробляє 68 тис. євро на рік.

Європейський голова дипломатії Жозеп Боррель заявив у березні, що Європейський союз збільшив оборонне виробництво на 50% після початку війни в Україні. Згідно його словам, основним завданням найближчими роками є збільшення фінансування галузі.

Джерело: УНН