Обвал мосту у Балтиморі викликав шок всього світу: фото до та після трагедії

У центрі уваги світу 26 березня стало американське місто Балтимор. Контейнеровоз зіткнувся із найбільшим місцевим мостом Френсіса Скотта Кі, який був зруйнований. У цей час на мосту перебувало кілька транспортних засобів. Фото пошкоджень мосту розлетілися по всьому світу. «Главком» розповів про історію моста, його особливості та аналізував хронологію подій 26 березня. 

Історія моста

Міст Френсіс Скотта Кі, відомий також як Міст Зовнішньої гавані або Міст Кі, був сталевим арковим мостом, який перекинувався через річку Патапско та зовнішню гавань Балтимора.

Міст було відкрито у березні 1977 року і отримало назву на честь поета-аматора Френсіса Скотта Кі, автора американського національного гімну «Прапор, усіяний зірками».

Цей міст був найдовшим у Балтиморі.

Трагедія

26 березня 2024 року контейнеровоз зруйнував міст. Близько 01:28 за місцевим часом, контейнеровоз Dali, який плавав під прапором Сінгапуру та вирушив у рейс до Шрі-Ланки з порту Балтимора, врізався в одну з опор моста.

Міст мав довжину 2632 м і щороку ним користувалося близько 11,5 мільйонів транспортних засобів. 

Експерт з морської безпеки Девід Макфарлейн, директор Maritime Risk and Safety Consultants Ltd, зазначив, що "найімовірнішою" причиною трагедії була поломка механізмів судна.

Шестеро робітників, які працювали на мосту, зникли безвісти і вважаються загиблими. Контрадмірал берегової охорони Шеннон Гілріт заявив, що немає надії знайти зниклих робітників живими через холодну воду і тривалий час, що пройшов від моменту зіткнення.

Подальша катастрофа у Балтиморі призвела до закриття одного з найжвавіших портів на східному узбережжі США.

Читайте також:

  • У США сталася масштабна автокатастрофа за участю понад 150 машин (фото, відео)
  • У США під час посадки розбився надзвуковий бомбардувальник В-1 Lancer