Очільниця Театру на Лівому березі Олеся Жураківська святкує день народження

Олеся Жураківська святкує день народження
Олеся Жураківська святкує день народження

Сьогодні, 13 серпня, акторка театру та кіно, заслужена артистка України, художня керівниця і директорка Театру на Лівому березі Олеся Жураківська святкує 51-й день народження.

Олеся Жураківська народилася 13 серпня 1973 року в Києві. З дитинства проявляла інтерес до акторського мистецтва, влаштовуючи вдома різноманітні сцени та циркові етюди для батьків. Також серйозно займалася гімнастикою.

Навчалася в Російському університеті театрального мистецтва. Під час вступу співала українську народну пісню та вразила приймальну комісію своєю безпосередністю. 

Повернувшись до Києва та після невеликих пошуків роботи знайшла місце в Київському академічному театрі драми і комедії на лівому березі Дніпра, де грає й досі. Тут вона виконує переважно ролі сильних жінок - Годувальниці у виставі "Ромео і Джульєтта", Жозефіни у "Корсиканці", Олени Андріївни у спектаклі "26 кімнат" тощо. 

У 1999 році акторка почала зніматися у кіно. Список робіт Олесі Жураківської включає такі стрічки і серіали, як "Як довго я на тебе чекала", "Полярний рейс", "Одеса-мама", "Жіночий лікар-2", "Свати 6", "Метелики", "Поки станиця спить", "Острів", "Останній яничар", "Родичі", "У неділю зранку зілля копала", "Нитки долі", "Донбас", "Подорожники", "Кріпосна", "Перші ластівки", "Папік", "Казка старого мельника", "Мама", "Папік 2" та інші.

Олеся Жураківська отримала українську телевізійну нагороду "Телетріумф" у номінації "Акторка телевізійного фільму/серіалу" за роль рецидивістки Мані Тимофіївої у серіалі "Дорога в порожнечу". Також вона була номінанткою на театральну премію "Київська пектораль" чотири рази.

Протягом кількох років Олеся Жураківська ведуча програми "Зважені та щасливі" на телеканалі СТБ.

Варто згадати, що Олеся Жураківська стала членом наглядової ради Українського культурного фонду, вибраної президентом. Також вона розповіла, що творчість врятувала її у найскладніші дні війни.

До слова, акторка Олеся Жураківська зворушила своїх прихильників у соцмережах емоційним виконанням вірша, присвяченого трагедії у Дніпрі.

Читайте також

Вода затопила пустелю Сахару (фото)
вчора, 17:34 109 переглянули
Пустеля Сахара під водою (фото)