Очільник Міноборони звернувся до українців, які перебувають у Європі

Українці в Європі отримують заклик Міноборони
Українці в Європі отримують заклик Міноборони

Український міністр оборони Рустем Умєров закликав українців, які знаходяться в Європі, долучитися до Українського легіону. Цей спеціальний добровольчий підрозділ буде тренуватися в Польщі. Таку інформацію повідомило Міноборони.

Умєров підкреслив, що підписана угода про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Польщею є важливим кроком у зміцненні обороноздатності обох країн-сусідів.

Одним з ключових положень цієї угоди є створення Українського легіону, який тренуватиметься в Польщі для захисту України, пояснив міністр.

Запровадження такого підрозділу має кілька важливих переваг. Воно дозволить підвищити бойову готовність українських добровольців, які отримають найсучаснішу підготовку від польських, литовських та інших європейських союзників. Крім цього, легіон буде отримувати міжнародну підтримку та оснащення найкращим обладнанням від міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою. Крім того, українці, які знаходяться в Польщі та інших країнах ЄС, матимуть можливість добровільно приєднатися до оборони України, підписавши контракт із ЗСУ.

Умєров закликав усіх українців в Європі долучитися до Українського легіону і наголосив, що кожен крок українців наближає країну до перемоги у боротьбі за свободу та незалежність.

Нагадаємо, що 8 липня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Польщею.

Читайте також