Очільник МОЗ назвав країни, які готові прийняти дітей з «Охматдиту» на лікування

Очільник МОЗ назвав країни, які готові прийняти дітей з «Охматдиту» на лікування
Очільник МОЗ назвав країни, які готові прийняти дітей з «Охматдиту» на лікування

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко назвав держави, які готові прийняти українських дітей з київської лікарні "Охматдит", яка була обстріляна російськими ракетами 8 липня. Про це він повідомив із телемарафону.

Ляшко зазначив, що зокрема США, Італія та країни Балтії звернулись до України з пропозицією допомогти. Він сказав: "Всі балтійські країни. Італія вже звернулась. Стелла Киріакідес, яка координує допомогу ЄС, звернулась. Польща також готова допомогти... Сполучені Штати Америки також готові. Є багато запитів".

Міністр додав, що лікарі з "Охматдиту" активно надають допомогу пацієнтам у співпраці з іншими клініками. Він сказав: "Поки основну лікарню відновлюють, ми переслідовуємо їх на базу інших медичних закладів, де вони продовжують працювати".

Заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні Ремі Дюфло заявив, що ЄС надасть допомогу у відновленні дитячої лікарні "Охматдит", яка постраждала від ракетних обстрілів російських окупантів.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я, Міністерство економіки та Міністерство фінансів вже займаються питанням виділення коштів для відновлення лікарні та допомоги постраждалим. Вони виділили 100 млн грн. Також за добу українці пожертвували понад 260 млн грн на відновлення "Охматдиту" через ініціативу United24 та monobank.

8 липня Росія атакувала Україну ракетами, в результаті чого постраждала дитяча лікарня "Охматдит". Уламки ракетного удару призвели до значних руйнувань в Києві.

Читайте також