Очільник Слов’янська розповів, скільки грошей було виділено на зведення укріплень біля міста

Будування фортифікаційних споруд біля Слов'янська

На будівництво фортифікаційних споруд біля Слов'янська минулого року було виділено майже 30 млн грн. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів голова міської військової адміністрації Вадим Лях.

За словами Вадима Ляха, всі фортифікації вже готові. Більшість захисного ресурсу зараз знаходиться на відстані 20-30 км від Слов'янська.

«Сама лінія оборони в Донецькій області будувалася не вздовж Слов'янська, вона більше від Авдіївки і трошки далі від цього міста іде. В принципі, так і було потрібно. Не дуже гарна історія, коли в самому місті будується лінія (оборони). Ворога зустрічають у 30 кілометрів від міста. Саме на такій відстані були зведені перші оборонні споруди у 2015 році і вони зараз дуже гарно себе зарекомендували», – пояснив мер.

Вадим Лях зауважив, що раніше у самому місті лінія укріплень не будувалася, але наразі вона також вже є.

Голова адміністрації додав, що будівництво ліній укріплень розпочалося з початком повномасштабних бойових дій 2022 року і триває досі. Змінювалася лише кількість техніки, задіяної у процесі будівництва. За словами мера, багато з цих ліній будують за кошт держави.

Виділення рекордної суми на будівництво фортифікаційних споруд

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на доручення президента Володимира Зеленського виділив рекордну суму на будівництво фортифікаційних споруд на Запорізькому напрямку. Йдеться про понад 1,3 мільярда гривень.

Як повідомлялося, в Одеській області триває будівництво фортифікаційних споруд для захисту від агресивних дій Росії. Голова Одеської ОДА Олег Кіпер зазначив, що на будівництві задіяно близько 150 осіб та 80 одиниць техніки.

Зведення фортифікаційних споруд та інші заходи захисту

Раніше ЗСУ пояснили, чому у 2023 році не будували фортифікаційні споруди. Проте деякі комплекси захисних споруд на випадок наступу ворога вже збудовані, а в деяких чергуватимуть піхотні підрозділи.

Також повідомлялося, що частину земель Чорнобильського заповідника біля кордону передадуть прикордонникам, де будуть облаштовані оборонні укріплення.