Очільника МЗС Польщі обурює, що у Варшаві його стриже український перукар

Міністр закордонних справ Польщі обурений, що у нього стриже український перукар у Варшаві
Міністр закордонних справ Польщі обурений, що у нього стриже український перукар у Варшаві

Міністр закордонних справ Польщі критикує молодого українця в перукарні у Варшаві, який працює там замість того, щоб захищати свою країну

Міністр закордонних справ Польщі, Радослав Сікорський, висловив своє занепокоєння тим, що молодий українець працює як перукар у Варшаві замість служби в українській армії. Він поділився своїми думками в інтерв'ю з виданням "Європейська правда".

Міністр сказав, що коли він відвідує перукарню у Варшаві, його стриже молодий українець, і він здивований, що ця людина не виконує свій обов'язок по захисту своєї країни. Він питає його: "Чому ти тут, замість того, щоб боронити свою країну?"

Сікорський також зазначив, що в Польщі вони не надають соціальну допомогу таким працездатним біженцям, і вони мають працювати для заробітку на життя.

Він порівняв ситуацію в Польщі зі ситуацією у західній Європі, де уряди більш щедрі. Він запитує: "Чи є нормальним створювати фінансові стимули для того, щоб люди жили у інших країнах?"

Раніше Сікорський також попередив українських чоловіків про ризики, пов'язані з роботою за кордоном.

Міністр закордонних справ Польщі та глава українського МЗС також повідомили, що українські військові можуть готуватися на території Польщі. Зараз ведуться переговори про створення українського легіону.

З жовтня 2024 року українські родини з дітьми, які перебралися до Польщі після інавзії, отримають додаткову фінансову підтримку. Ця програма має полегшити адаптацію та забезпечити стабільне життя українських біженців.

У 2025 році в Польщі запровадять нові умови призначення допомоги "800 Плюс" для українських біженців, які проживають у країні. Батьки дітей повинні будуть вказати школу, в якій вони навчаються в Польщі.

З 1 липня 2024 року в Польщі змінилися положення закону про допомогу громадянам України. Введено нові регуляції для осіб, які перебувають під тимчасовим захистом.

Читайте також